BIOGRAFIE:

Met vrijwel uitsluitend eigen composities leveren The LoveVeins hun unieke bijdrage aan het Nederlandse blueslandschap. De band speelt een meeslepende mix van diverse stijlen in een eigentijds jasje, met veel gevoel voor de roots van de blues. 

 

Hun gevarieerde en prikkelende repertoire zorgt ervoor dat ze graag geziene gasten zijn in bluescafe’s, op clubstages en festivals. Alle ‘LoveVeins’ zijn doorgewinterde muzikanten met een grote voorliefde voor de blues met een nog grotere podiumervaring in diverse bands en muzikale verbanden. De liefde voor de blues loopt hen als het ware door de aderen.

 

​Gitarist Stanley Patty en drummer Peter Steeghs zijn als bluesduo geen onbekenden van elkaar. Eerder waren zij succesvol met bands als Doctor Rhythm en Phil Bee and The Buzztones. Ook deelden zij het podium met gevierde artiesten zoals blues-icoon Lynwood Slim , RJ Mischo, Ian Siegal, Anna Popovic, Noel Redding en Neerlands gitaarheld Jan Akkerman. Grote podia en festivals werden aangedaan, waaronder North Sea Jazz en Moulin Blues, Kwadendamme Bluesfestival, Bluesrock Tegelen en Southern Blues Night.

 

​Beide heren besloten een nieuwe weg in te slaan. Het resulteerde in een samenwerking met zanger/mondharmonicaspeler Gijs van der Kleij onder de naam The LoveVeins. 

Gijs speelde jarenlang met de band Tight ‘n Juicy, waarmee hij vooral in Duitsland en België optrad. De bluestandem Patty & Van der Kleij bleek al gauw een gouden combinatie. Ze schreven in no time het ene na het andere bluespareltje voor The LoveVeins. Hun muziek kent een breed stijlenpallet en kenmerkt zich door energie, puurheid en een groot gevoel voor wat de blues werkelijk te bieden heeft.

 

Op de bas sinds kort een ouwe getrouwe: Jules van Bussel, met behoorlijk wat blueservaring op zijn CV. Met Stan en Peter speelde hij al in The Buzztones. Verder speelde Jules onder andere bij Beau Boots, King Mo, Reno's Rumble en Howlin' Stone. Jules laat de contra en elektrische bas grooven als nooit tevoren!

 

De muziek van dit viertal doet je verlangen naar de festivalzomer en openluchtpodia, naar donkere cafés en achterafzaaltjes in de wintermaanden, naar die treffende hartbeat en die lekkere kick. The LoveVeins brengen eerlijke eigen blues, met een wrange schurende bluessound die zo lekker uit de boxen kan klinken. Ervaren muzikanten die in diverse formaties bluesliefhebbers verrasten, vermaakten en beroerden. With blues and a whole lot of love in their veins!

Peter Steeghs is opgegroeid met de jazzy-notes van Buddy Rich.

Peter Steeghs

Jules van Bussel

De ‘walking bass’ van Jules van Bussel

is blues pur sang.

Stanley Patty

De sound van Stanley Patty is een mix van zijn voorbeelden Magic Sam, Albert Collins en Johnny Guitar Watson, vermengd met zijn eigen typische gevoel en techniek.

Gijs van der Kleij

Gijs van der Kleij heeft een warme blues stem die soms buldert en soms streelt.